Esti nebun? Trateaza-te!

Toți avem un dram de nebunie în noi. Unii mai puțină, alții prea multă.

Ceea ce zilele trecute s-a întâmplat în stația de metrou ar trebui să tragă un semnal de alarmă tuturor celor care simt că e ceva (orice!) în neregulă cu ei. Oameni buni, mergeți la un psiholog, psihiatru, există tratamente prin care vă ameliorați starea psihică.

Indignarea mea este peste măsură, am mers ani întregi cu metroul, am prietene bune care merg zilnic, vorbim prin mesaje când așteaptă metroul. Și, ce? Vine una netratată, că ea nu și-a dat seama că începe să o ia razna, pândește ca un prădător momentul sosirii metroului în stație, ceea ce mi s-a părut strigător la cer, și te aruncă acolo. Tu, luat pe nepregătite, neînțelegând ce se întâmplă, încercând să te dezmeticești și să urci din nou (ca deh, niciodată nu ai fost pe partea aceea a stație, întelegeți voi ironia), metroul îl auzi venind și, literalmente, te zbați pentru viața ta.

Da, inițial când am auzit de acest eveniment, m-am gândit la pedeapsa capitală. Pe cealaltă parte, poate acesta persoană (din varii motive) nu are discernământ, deci chiar nu înțelege ce s-a întâmplat și mai ales consecințele faptelor sale. Ce să-i faci? E ca și cum eutanasiezi un câine care oricum nu a priceput de ce nu trebuia să muște la un moment dat.

V-am mai povestit de ideea mea că ziua de mâine nu îi e nimănui promisă, nu? (vezi Daca viitorul tau nu mai vine?) Bun. Dar acele imagini m-au șocat la modul cel mai brutal, parcă vedeam un film de groază dar cu oameni reali, în care aș fi vrut să ajut dar nu puteam, identificându-mă cu victima.

Repet: simți că ai idei nefaste? Că depresia sau traumele anterioare te acaparează, lăsându-te fără ieșire? Mergi la medic! Neapărat și cât mai repede posibil! În caz contrar, posibil să-ți distrugi ție viața, cât și altora nevinovați.

PS: vezi partea a doua a articolului: Esti nebun? Trateaza-te! Episodul 2.

1
Foto:endyourdepression.com

 

10 thoughts on “Esti nebun? Trateaza-te!”

    1. Daa, stiu la ce te referi. Noaptea mintii! De asemenea, cum Dumnezeu a scapat nebuna in neant de a trebuit politia sa o caute?!? Normal era sa fie oprita de oamenii de acolo. Cunosc acea statie de metrou, este mereu populata,chiar nu pricep cum ceilalti nu au facut nimic.

      Liked by 1 person

      1. Autoritățile sunt nepregătite, exact ca la venirea iernii. Cu atâtea atacuri teroriste în lume prin aeroporturi, gări, samd…cred că ar trebui mult mai multă atenție la sistemele de supraveghere din cadrul mijloacelor de transport.

        Liked by 2 people

  1. Mi-e teamă că nu e atât de simplu. Nu am studii în domeniu dar cred că odată instalată boala (că asta nu vine ca o răceală mai întâi cu nas înfundat, apoi cu usturime-n gât etc), nu mai eşti capabil să sesizezi că ceva nu e-n regulă cu tine. Nici la depresie, nici la altă boală psihică.

    Liked by 2 people

    1. Corect, dar nici nu incepi sa omori oameni pe strada de o zi pe alta. Debuteaza intr-un fel: stari depresive, ganduri negre, etc. Atunci e momentul sa mergem la medic. Exact cum ai spus tu: avansata boala, nu-ti mai constientizezi faptele si de aici…dezastru.

      Liked by 1 person

  2. Pingback: Blog Anonim.

Leave a comment