Daca viitorul tau nu mai vine?

Cred ca am innebunit pe tema efemeritatii vietii. Pur si simplu, ma obsedeaza, aproape ca-mi controleaza viata. Plec de la premisa: “Da tot ceea ce poti sa fii fericita azi ca maine nu stii daca vine.”

Nu va ganditi ca nu dorm noapte, ba dorm, si chiar bine. Doar ca imi e teama ca in cazul in care nu iau o hotarare acum in legatura cu un lucru propus e posibil sa nu mai fie nevoie de acea decizie a mea. Un soi de “bate fierul cat e cald”.

Nu ma pot abtine. Ma uit la ceilalti si-i invidiez pentru relaxarea lor: “eh, nu facem asta anul acesta. Poate peste doi ani”. De parca stii ca vei mai fi aici atunci sau in aceasta situatie care iti permite sa faci un lucru (vacanta, schimbare job, implicare intr-o noua relatie, etc).

Oamenii sunt precauti si ii inteleg. Te gandesti la viitor. Dar daca viitorul nu mai vine? Daca asta a fost? Sau poate eu sunt singura care greseste in aceasta ecuatie? Poate ca ei au dreptate.

Eu, sincer, nu stiu daca vreau sa risc in a fi chibzuita…Ma mai gandesc la asta si dau de veste.

Voi ce tabara ati alege? Chibzuitii sau cei care traiesc acum si aici? Aaa, daca aveti o varianta de mijloc, va rog, spuneti-o si astora mai putin echilibrati 🙂

 

Advertisements

11 thoughts on “Daca viitorul tau nu mai vine?”

 1. Încă nu m-am gândit în ce tabără m-aș putea încadra. Poate că sunt nechibzuit, fiindcă îmi place să trăiesc clipa (fără să caut multe răspunsuri la acei de „dacă”) sau chibzuit, deoarece îmi fac mereu planuri, mai mult de dragul de-a le face.

  Liked by 2 people

  1. Interesant, in raspunsul tau e posibil sa gasesc o varianta de mijloc: “acum si aici” dar si planuirea unor lucruri. Exista oare un criteriu prin care stabilesti daca ceva suporta amanare sau nu? Iar daca maine nu ar mai veni, nici nu ai regreta amanarea lui?

   Liked by 1 person

  1. Corect, mai bine regret ceva ce am facut decat ceva ce am ratat. Crezi ca totusi ar exista si o varianta de mijloc? Gen: traiesc momentele dar inteleg ca poate ziua de maine totusi vine si nu ar fi prea ok acum sa fac bungee jumping fara coarda de siguranta (la figurat vorbind)? Tu cum vezi dilema asta? 🙂

   Liked by 1 person

 2. Se spune să nu trăieşti în trecut, pentru că… a trecut şi nici cu gândul la viitor, pentru că habar n-avem ce ne rezervă. Lucrurile se pot schimba de la o oră la alta, de la un minut la altul, deci planurile noastre pot fi doar pe termen scurt. Aşa că, da, carpe diem. Singurul lucru pe care îl avem este prezentul, ziua de azi, clipa de acum. Iar trecutul, aşa cum l-am trăit, plus prezentul, aşa cum îl trăim, ne vor duce în viitor. Cum va fi el? Cine ştie?

  Liked by 3 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s