Ce drum ar trebui sa alegi?

Imaginati-va un drum pe care mergi, de care nu esti foarte multumit si pe care dai, din cand in cand, de gropi si denivelari. Dar toate trec. Tu continui pe drumul tau. Intersectii apar dar tu cedezi prioritatea respectuos. Te mai uiti uneori la celelalte drumuri cu care te intersectezi si te intrebi: cum ar fi sa virez brusc? Sa mi parasesc drumul batut de atata timp? Sa fiu curajos? Dar cui las semi stabilitatea astea, ce fac cu toate temerile care apar doar la gandul schimbarii macazului? Cui le las?

Oamenii curajosi sunt inconstienti sau foarte puternici psihic. Nu ma pot hotara care varianta e corecta.

Ce faci cand ai dubii si nesigurante, cand ai de ales? M am tot gandit la aceasta intrebare si n am gasit decat un singur raspuns: mergi inainte. Orice ar fi. Ai virat? Acum mergi pe celalalt drum. Drumul inapoi s-a surpat.

Bunica mea are o vorba: “daca intri in hora, dansezi”, deci indiferent de drumul ales, asumati-l. Ceea ce fie vorba intre noi, nu e foarte usor. Cum sa mi asum un lucru pe care nu l cunosc?! Eu stiu ce e acum aici, pe drumul meu, nu pe celalalt.

Dar daca ti asumi sa ramai pe acelasi, atunci sa nu te intrebi cum ar fi fost pe altul. Deci ce faci? Ce drum alegi?

Advertisements

2 thoughts on “Ce drum ar trebui sa alegi?”

  1. Cred că nu trebuie să te gândești foarte mult când faci o alegere. Am crezut mereu că mai bine regret că am încercat decât să regret că nu am încercat. Mi-e greu să trăiesc cu un perpetuu ” ce ar fi fost dacă”..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s