Si daca-ti pierzi sufletul pereche?

Într-o lume atât de complicată, cu atâtea standarde ale frumuseții, iubirii, vieții, etc., te-ai gândit vreodată că e posibil să-ți găsești sufletul pereche? Eu v-am mai spus că personal nu cred în conceptul cunoscut ci în „The one” nu exista. Exista „the now”.. Bun, printr-o minune, l-ai găsit. Dar îl pierzi. Nu pentru că vrei, ci pentru că îți este smuls de soartă prin moarte.

Și apoi…să mai trăiești? Posibil ai copii deci trăiești pentru ei. Dar tu, ca om, ești fericit? Clar, nu. Și continui pe această parte a deprimării și zbuciumului interior până când mulți ani trec, rănile se cicatrizează superficial, și apare un om nou în viața ta. Nu-l dorești pentru că deja ți-ai învățat durerea, știi cum să-i faci față, zi de zi. Dar totuși, om ești, sau ai uitat și asta?

Uite așa, ușor, ușor, începi să intri-n filmul altcuiva, nu să te atașezi, cât să te mai detașezi de stările tale interioare. Nu ești prins de acea persoană, ești doar încântat de compania lui.

Începi să compari, să faci statistici, rănile superficiale parcă par acum mai vii ca oricând. Cum să treci peste faptul că Dumnezeu ți-a luat fără întrebări persoana pe care credeai că o vei avea alături când tu vei muri? Ea te completa. Ea era acolo, la bine și rău. Acum, e posibil să fie și altcineva.

Altcineva care nu are legătură cu povestea ta anterioară, care nu este vinovată și, mai ales, care are propria istorie, cu bune și, poate, multe rele. De ce să o urăști? Și totuși, de ce să o iubești? Cum să te riști în a te implica? Cum să nu-ți apari inima îngrădind-o cu mii de ziduri pe care celălalt trebuie să le sară, ca-ntr-un slalom complicat? Și de ce ar face-o? Sunt prea multe, tu ești prea complicat. Și dacă ea, persoana cea nouă, se regăsește în tine, se vede pe ea în temerile tale, un soi de oglindă dublă?

Ce faci, unde te duci și cum faci față?

2
Foto: Pinterest

 

Advertisements

3 thoughts on “Si daca-ti pierzi sufletul pereche?”

  1. Te duci așa …pe unde apuci,cum apuci.Ce suflet pereche?! Amăgiri…Pierdut? Pare nedrept,dar undeva este un echilibru…,iar tu,cel rămas ,te îmbărbătezi cu asta …până la un moment dat.Toți dispărem cândva.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s