Eu vad asa. Tu de ce vezi altfel?

De ce nu vedem toti lucrurile la fel? De ce suntem atat de diferiti si unii ar spune atat de minunati in acelasi timp?

De ce nu ne putem pune in pantofii celuilalt? De ce luam ca si cum ni s ar cuvine niste atitudini si comportamente? Cand am putea sa ne putem in “sosonii celuilalt”?  Si de ce? Ce ne-ar motiva sa ii intelegem? Toti cautam fericirea, intelegerea, compania altora. Suntem animale sociale pana-n maduva oaselor. Asa ca unde-i, de fapt, dilema mea? 

Photo: Pinterest

Advertisements

7 thoughts on “Eu vad asa. Tu de ce vezi altfel?”

   1. Ai dreptul să nu înțelegi comportamentul unei persoane, la fel cum și alții au dreptul să nu-ți înțeleagă comportamentul tău. De asta ne facem prietenii, ne alegem prietenii în funcție de personalitatea noastră.

    Liked by 1 person

 1. Păi de ce oxigenul e diferit de fier, care-i diferit de apă? Pentru că, deși în esență toate sunt formate din protoni, electroni și neutroni, aceștia au configurații diferite. În esență, sufletul unui om are și el aceiași protoni și electroni. Dar dispuși altfel. Iar acest altfel ne dă o anumită afinitate, înțelegere etc. Când structura intimă a atomilor sufletului nostru seamănă întrucâtva cu a altuia, atunci putem fi prieteni cu el, îl putem „simți” sau putem empatiza cu el, ne putem înțelege unul pe altul. Exact ca elementele chimice care se pot combina sau care pot reacționa. Iar când nu putem să ne punem în locul lui, înseamnă că avem „configurații” sufletești diferite.

  Probabil că aceste configurații sau rețele din interiorul sufletului se îmbogățesc cu trecerea timpului. Probabil că un înțelept poate empatiza cu tipologii diferite. Dar chiar și el se va îndrăgosti de un anumit tip de femeie, nu de toate femeile. Și, dintr-o anumită perspectivă, lumea ar fi plictisitoare dacă toți am fi trași la indigo.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s