De ce ii tot dai sanse cand te tot raneste?


10000Te-a rănit de atâtea ori încât și tu le-ai pierdut numărul. Și tot continui…De ce?

Pentru că încă speri. Pentru că încă îl iubești. Pentru că vrei.

Dar iubirea, draga mea, nu rănește. Ceea ce-ți face el (și asta nu se numește iubire), te rănește. Crezi că meriți? Crezi că el înțelege răul pe care ți-l face? Dacă da, de ce o tot continuă? De câte ori nu ți-a cerut iertare a doua zi? De câte ori și-a încălcat promisiunea de a redeveni bărbatul de care te-ai îndrăgostit?

Dar el niciodată nu a fost bărbatul pe care tu l-ai crezut. Te-ai îndrăgostit de o imagine, de ideea ta de “bărbat ideal”, te-ai aflat încă din start într-o relație toxică dar nu ai realizat. Poate nici acum nu o faci.

Ne-am învățat să credem că bărbatul este “șeful” în casă, femeia îi este supusă. Dar tu te-ai uitat la tine în oglindă? La fel că el ești om, ai un loc de muncă, ai responsabilități și drepturi, ai grijă de copiii voștri (poate mai mult ca el pentru că el lucrează “până târziu” și când ajunge acasă e prea obosit pentru familie).

Crezi că dacă nu te bate nu ești abuzată? Abuzul poate fi verbal, psihic, nu doar fizic. Dorința de a ști în permanență unde ești, cu cine și ce discuți, de te izola de familie și prieteni, gelozia exagerată, insultele verbale, amenințările, șantajul (dacă nu faci așa, te părăsesc), învinovățirea ta pentru orice situație sunt dovezi clare de abuz.

Știu, initial, nu vei fi fericită dacă vei pleca, vei fi tristă, separarea va fi dureroasă dar vei fi mult mai liniștită. Îți vei acorda singură dreptul de găsi fericirea alături de altcineva care să te prețuiască, să te asculte, sprijine, iubească și nu doar prin cuvinte. Cuvintele zboară, comportamentele rămân.

Meriți să fii fericită! Lui îi ești egală. Nu îi ești supusă nimănui, decât lui Dumnezeu.

 

Foto: https://www.youbabyandi.com/women-abuse/

Advertisements

One thought on “De ce ii tot dai sanse cand te tot raneste?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s