Fosta lui, prietena mea.

Ai fost vreodată tentată să te imprietenesti cu fosta lui?

Te-ai gândit cum ar fi dacă prin diferite circumstanțe, mai mult sau mai puțin fericite, ai cunoaște-o pe fosta iubită a actualului tău prieten/ soț? Fără să știi că ea este cea care a fost intimă cu el, să o cunoști din greșeală și să vă împrieteniți, să-ți povestească cum i-a fost ei în ultima relație și tu ai compătimi-o, fără să știi că, de fapt, trecutul ei este prezentul tău?

In mod normal, dacă ai ști cine este, nu ai suporta-o. Nu ai nimic personal cu ea, nici nu o cunoști, știi din auzite de ea, adevărul e că nici nu-ți pasă pentru că sub o formă sau alta nu o individualizezi, nu are chip, e o femeie dintr-un milion altele. Dar să o vezi în carne și oase?

Recunosc aș fi-n stare să aflu cine e, și să mă împrietenesc cu ea fără ca ea să știe cine sunt: actuala, să aflu versiunea ei, să cercetez cine și de ce exagerează (că așa se întâmplă: fiecare își povestește versiunea, adevărul rămânând undeva la mijloc). Un fel de superioritate strategică 😆

Da, am fost tentată de prea multe ori să o fac, și dacă aș fi făcut-o avantajul meu ar fi fost major…până la un moment dat când s-ar fi transformat într-un dezavantaj izbitor.

Si-ți spun de ce: ție ți-ar plăcea că partenerul tău actual să se împrietenească fără voia ta cu fostul tău? Să afle informații despre tine? Informații nu neapărat adevărate, cât reale doar din perspectiva lui. Fiecare vede lucrurile diferit. Te-ai mai simți apropiată de un om care îți verifică trecutul ca un polițist în misiune?

Te-ai simți trădată, îndepărtată, izolată în raport cu relația pe care ai început s-o construiești cu acea persoană. Și pentru ce? V-am mai spus: foștii sunt foști dintr-un motiv, motiv pe care nu trebuie să-l justific nimănui (vezi aici), nici măcar partenerului meu actual.

Bucură-te de mine, de emoțiile și senzațiile pe care ți le dau, de sentimentele aparte pe care le simți atunci când mă săruți noaptea adormita.

Daca ești setat pe fostul meu, înseamnă că tu nu ți-ai sfârșit propriile treburi cu fosta ta. Un om cu afacerile emoționale încheiate acceptă relațiile anterioare ale partenerului său fără a le investiga sau a dori să obțină informații suplimentare. Le acceptă pentru că ei le consideră auxiliare. Concentrarea este pe individul cu care au o relație, nu pe fosta iubită.

Nu contează ce am fost sau ce voi fi ci doar ce sunt acum: trecutul trebuie luat ca atare iar viitorul…lasă-l să ne surprindă. Iubește-mă așa cum sunt, cu sau fără foști, cu sau fără bagaje, pe mine cea de azi, exact așa cum mă eu văd în ochii tăi: adolescentă, frumoasă și iubită 🙂

02
Foto: Pixabay.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s