1 decembrie…ce?

Am înțeles că ar fi fost 1 decembrie. Bun, zi liberă. Aaa, și ziua națională a României. Hmm…Care România? Zona aceea superbă care are Munții Carpați, ieșire la Marea Neagră și resurse minunate? Aceea care e furată zilnic de oamenii care au fost aleși să ne apere interesele, să o promoveze, să o îmbunățească?

Nu, 1 Decembrie nu a fost ziua ta. Da, a ta, a celui care ai ieșit să vezi parada și te-ai înarmat cu stegulețe, copiilor tăi le-ai arătat ce tancuri impresionante are România, dar tot tu ai votat oamenii care o fură și o violează zilnic! Nu ai niciun drept să spui “La mulți ani, România!” Pentru că tu, de fapt, ai dăruit de bună voie viitorul copiilor tăi printr-o ștampilă greșit pusă, copiii pe care i-ai amăgit ieri în frig cu o porție de ciorbă de fasole iar pentru tine ai luat o tărie.

În loc să ieși la paradă, mai bine ieși în stradă cu ceilalți protestatari, strigă cât te țin plămânii: “Vreau schimbare pentru România! Vreau să am o țară ca afară!” Cu spitale bune în care să nu intri cu teamă că vei ieși cu altă boală (vezi Ultimul stinge lumina in Romania?), școli cu încălzire în sălile de clasă, infrastructură, atitudine europeană, nu această continuă tranziție!

Păcat de această țară frumoasă, este ca un copil maltratat, neiubit și abuzat! Și noi ne uităm la ea cum se prăpădește, stând cu mâinile în sân de prea multe ori, ba chiar îi împuternicim pe alții să ducă la bun sfârșit căsăpirea ei. Sper că v-a plăcut să vă plimbați în costum popular în timp ce ei ne fură zilnic dar luându-ne ochii cu niscai parade organizate pe genunchi.

Suntem mulți și proști. Și ușor de manipulat. Mă sperie asta.

PS: uite o ocazie bună să folosești steagul:

BUCURESTI - PROTEST - SCHIMBARE - CLASA POLITICA
Photo: Zf.ro

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s