Fericirea, sufletele pereche si singuratatea.

Cred că v-am mai spus că nu cred în suflete pereche*, ci doar în sincronizare, munca depusă în fiecare zi și un strop de Binecuvântare. Dar dacă e adevărat că fiecare dintre noi a fost parte dintr-un duo, fiind individualizat ca o pedeapsă și că noi ne petrecem viața căutându-ne jumătatea?

Și cum știm că am găsit-o? Nu cred că i se va aprinde vreo stea-n frunte celui sortit. Sau ar trebuie să fie ceva magic, cu lumină puternică și scântei la orizont? Măcar să fie de Revelion, poate așa nu mai cumpărăm nici artificii! 😆

Invidiez basmele pentru că știi că orice s-ar întâmpla rău, la final tot binele triumfă iar ei vor trăi fericiți până la bătrânețe. În viața noastră nu e așa, nu avem nicio garanție, nu știm dacă există suflet pereche, ziua de mâine sau o viață alături de cineva. Apropos, în afară de Baba Cloanță în basme mai există personaje singure? Pentru că lumea reală e plină de ele. Depresia și singuratea sunt bolile moderne, două care uneori merg mână-n mână.

Și dacă există oameni singuri care nu-și găsesc perechea, înseamnă că există o viață după? Reîncarnare? Și atunci individul iar speră să-i fie acordat, așa printr-o minune, menirea de a fi fericit cu cineva?

Fericirea e o binecuvântare în primul rând. Apoi este o muncă pentru că trebuie să o menții. Îmbinate cele două, iese voia lui Dumnezeu. Deci ce ne rămâne la finalul zilei? Speranța în El. Seara frumoasă!

*vezi Basm versus relatie.

4
Foto: Pinterest
Advertisements

6 thoughts on “Fericirea, sufletele pereche si singuratatea.”

  1. Da, clar este. Trist e ca fara acel strop de binecuvantare, noroc, sansa (fiecare il numeste cum doreste acum) toata munca noastra depusa se iroseste. Apropos, tu cat de mult crezi in “sortiti”? 🙂

   Like

   1. Asta e o intrebare buna. Nu pot sa zic ca nu cred deloc, as minti. Dar poate, in cazul de fata, cred mai mult in chimie. Poti sa ai noroc si sa dai peste cineva extraordinar/a, dar ce te faci daca oricat de minunat/a ar fi, nu iti trezeste nimic?

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s