Tu te consideri manipulat de mass-media?

Ați observat că în loc să devenim independenți, societatea umană ne încurajează să devenim una cu turma? Avem analiști politici,  fashion trends, etc…care ne spun ceea ce noi ar trebui să gândim singuri!

        1

Media ne spune cum și ce să gândim, să acționăm, privându-ne astfel de libertatea de a alege, distorsionând adevărul cu intenție, întorcând seamăn contra seamăn, stat versus stat. Interesant e că acest fenomen este atât de bine camuflat încât individul, de cele mai multe ori, nici nu realizează ca prin modul de gândire implementat de mass-media își aduce prejudicii lui, că ajută la atingerea scopurilor inițiatorilor.

Cele mai cunoscute strategii de manipulare mediatică sunt distragerea atenției de la un eveniment important cu alte evenimente dramatice prin folosirea excesivă a părții emoționale (ca deh, ne place să vedem cum moare și capra vecinului), publicitatea și ascunderea informației sau redarea jumaților de adevăr.

Toate aceste strategii sunt menite a ține populația în ignoranță, mediocritate, a-i implementa un sentiment de vinovăție și stima de sine scăzută în care el se consideră vinovat de propria condiție de sărăcie, sentimente ce-l fac depresiv și conformat. Iar un om apatic și conformist nu va ieși în stradă să-și ceară drepturile, nu? Pentru că el consideră deja că nu le merită.

Omul inteligent e greu de manipulat, unul ignorant este ca un ied dus la tăiere, zburdând cu bucurie spre toporul măcelarului. Noi din ce categorie facem parte?

Foto: Pinterest

 

5 thoughts on “Tu te consideri manipulat de mass-media?”

  1. Nu mă las manipulat pentru că îmi verific ştirile (nu de la TV) înainte de a ajunge la o concluzie şi le trec prin filtrul gândirii proprii. Doar de aia avem creier.

    Liked by 2 people

Leave a comment