Numara-ti binecuvantarile, nu necazurile!

Săptămâna asta a fost intensă. Și am greșit-o. Total. Am ratat-o. M-am preocupat mai mult de lucrurile negative în loc să-mi număr binecuvântările. M-am lăsat purtată de sentimente negative, de cuvinte goale și pesimiste. Și pentru ce? Pentru otrăvirea sufletului meu. Singurului meu suflet. M-a ajutat cu ceva? Ba deloc.

Am greșit că am uitat să mulțumesc pentru ce am: casa, sănătate, prieteni, familie, loc de muncă, oameni frumoși pe care nu-i cunosc personal dar care mi-au oferit o vorbă bună într-un moment mai puțin plăcut. Am fost oarbă sentimental, purtată de senzații distructive și sincer, mă simt rușinată.

Suntem lumina, suflete frumoase pe care trebuie să ni le cultivăm, nu să le umbrim, nu să le subestimăm.

Ridică-ți privirea către cer și respiră adânc aerul rece de noiembrie. Da, e noiembrie, parcă ieri sărbătoreai revelionul 2017. Fără să-ți dai seama, fără voia ta, la sfârșitul anului trecut, ți s-a mai dăruit încă un an. Un an în care să înveți, să te bucuri, să iubești. Fără furie, invidie sau ură.

Viața este scurtă. Binecuvântați sunt cei care mulțumesc și se înveselesc prin momente simple.

Început de weekend frumos să aveți!

PS: am mai despre recunostinta dar se pare ca memoria umana e scurtă :lol vezi Recunostinta, leacul universal.

Foto: Pinterest

5 thoughts on “Numara-ti binecuvantarile, nu necazurile!”

  1. Aşa e, uităm prea des de tot ce avem bun în viaţă (şi chiar de viaţa însăşi), pentru a ne concentra în mod stupid pe încrâncenări, răutăţi, clipe neplăcute, cuvinte nepotrivite. Totul e trecător, dar nu e indiferent cum trecem totul.

    Liked by 1 person

  2. Așa este ne uităm la necazuri, lucrurile pe care nu le avem decât la cele pe care le avem și la lucrurile care ne fac fericiți. Frumos articolul tău!

    Liked by 1 person

  3. Adevărat, viața este scurtă dar poate fi atât de simplă și de frumoasă. Mulțumesc pentru adevărul simplu și modul frumos în care îl spui! Fiecare zi să îți fie frumoasă! Manuela

    Liked by 1 person

Leave a comment