Vrei singuratate in 2? Ia-ti un partener Peter Pan!

Haideți să fim sinceri: cine nu și-ar dori să fie din nou copil sau să-și fi continuat drumul de copil? Fără responsabilități, “la vie en rose”? Eu recunosc că mi-aș dori-o.

Din fericire sau din păcate, acesta este mersul vieții, ne naștem, creștem, ne MATURIZĂM. Da, devenim maturi fizic, psihic, emoțional. Dar mai sunt printre noi cei care refuză acest proces natural. Se numește Sindromul Peter Pan.

Problema cu Peter Pan-ii noștri contemporani nu este că s-ar juca pe calculator sau pe telefon exagerat, ideea e că ei încă încearcă jocurile copilăriei cu ceilalți, unii adulți, alții mai puțin.

Peter Pan-ii sunt caracterizați de o instabilitate psihică majoră, nu-și asumă decizii sau relații, caută în permanență căi de manipulare prin care să-și satisfacă personalitatea arogantă, egoistă, nesigură și mitomană. El/ ea (pentru că acest sindrom nu poate fi legat doar de un anumit sex) va tinde să-și creeze o imagine desăvârșită în fața celorlalți: avuți, doriți, fericiți (exact cam tot ce îi lipsește).

O persoană fericită se bucură de ceilalți și, mai ales, le oferă la rândul său senzații și emoții pozitive. Peter Pan căută doar să ia, să subjuge, să se apere în primul rând pe el/ea pentru că, de fapt, el/ea nu este absolut deloc încrezător/oare în propriile puteri, căutând o “dădacă” permanentă.

Schimbările bruște de comportament, orgoliu exacerbat, nevoia exagerată de singurătate, găsirea oricărui pretext de a se îndepărta când îți este ție lumea mai dragă și te simți conectată cu “el/ ea” (el/ea care, de fapt, nu există și sunt doar jocuri ale unor copii mari care încă nu au ajuns la maturitate). Egoismul e acasă la el, ambalajul e de adult, conținutul demn de un adolescent.

Peter Pan-ii merită Peter Pan-i…nu oameni normali care au rămas copii în interiorul lor dar au învățat că este în regulă să se atașeze, să construiască împreună, să se iubească noaptea ca adolescenții iar ziua să lupte împreună pentru o viață mai bună, să-și asume angajamentul (chiar dacă poate nu verbal), și mai ales să-și arate susținerea față de celălalt.

Îți e dor de adolescență? Ia-ți un/o Peter Pan!

peter pan
Foto: Pinterest

 

Advertisements

3 thoughts on “Vrei singuratate in 2? Ia-ti un partener Peter Pan!”

    1. Perfect de acord. Copilaria este o perioada minunata din viata unui om si trebuie sa ne pastram o parte din suflet cu acea bucurie. Ce facem, in schimb, daca continuam ca niste copii? 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s