“The one” nu exista. Exista “the now”.

present
Foto: Pinterest

Am tot citit despre ‘acea dragoste”, “the one” și alți termeni pomposi și dramatici. Acestea sunt doar impresiile unui suflet imatur care încă crede la nivel inconștient în povești cu Fat Frumos și Ileana Cosânzeana (vezi și Basm versus relatie.) deși când te uiți în oglindă vezi o femeie/ un bărbat cu trăsături de adult. Sunt așteptările sufletelor noastre de copil, așteptări care poate au fost atinse la un moment dar din varii motive s-au sfârșit și acum le recautăm.

Bun, știm ce am avut, ce ne-a făcut fericiți dar noi avem impresia că ne lipsește omul care ne-a făcut să ne simțim în acel fel când, de fapt, nouă ne lipsesc senzațiile pe care acea persoană ni le dădea. Adică totul pornea din interiorul nostru la stimuli exteriori. A căuta acum persoane asemănătoare e de-a dreptul inutil. Da, vor seamăna fizic, poate vor avea aceleași joburi sau provin din medii similare dar asta nu-ți garantează că-ți vor da aceleași senzații.

Vreau să cred că din experiențele mele anterioare am învățat ce-mi doresc de la un partener și mai ales ce trebuie să evit (v-am mai spus eu: Run, Forest, Run! 😆 ) și să iau oamenii ca atare, nu să-i înlocuiesc sau să-i compar. Mai degrabă, să mă concentrez pe lucrurile frumoase pe care mi le oferă și pe capacitatea mea de a i le oferi la rândul meu. Dacă nu sunt capabilă înseamnă că nu-s vindecată și trebuie să mai aștept până la cicatrizarea rănilor.

Spun că nu există “the one” pentru că o relație înseamnă respect, sincronizare, interes, atenție, altrusim, munca zilnică în care încerci să-l faci pe cealalt fericit. Nimic nu vine pus pe masă. Ooo, tu ești “the one” și de aici totul merge ca uns. Ce simplu ar fi! 😆

Cred că oamenii pot cunoaște mai multe persoane pe parcursul vieții lor pentru a înțelege ce îi face fericiți, toți au rolul lor și pentru moment acel e “the one” dar dacă această idee nu este înțeleasă, se pornește din nou la drum cu un bagaj de frustrări care se vor reflecta asupra următorului care va fi victima colaterală a trecutului din care el nu a făcut parte.

În loc să ne preocupăm de întâlnirea unui “the one” mai bine am casca bine ochii în jurul nostru, ai oferi șanse tipului de la magazinul de cafea care te-a invitat de N ori în oraș dar tu, în snobia ta, l-ai refuzat de fiecare dată; ne-am bucura de partenerul pe care îl avem acum, așa imperfect cum este el (te-aș invita să te uiți din nou la defectele tale și să te gândești cum le acceptă el oare?); să ne bucurăm de momentul prezent făcând abstracție de traumele anterioare dar păstrând repere din ce ne-a făcut fericiți fără a lua, totuși, șansa unor noi experiențe.

“The one” nu există. Există “the now” pentru care trebuie să muncești pentru a nu se transforma în ” the ex”.

Advertisements

One thought on ““The one” nu exista. Exista “the now”.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s