Haideti sa ne vindecam prin imbratisari!

La un moment dat am scris un articol legat de superputerile pe care ni le-am dori. Acolo, printre alte (vezi Ce putere supranaturala doresti?) am pus capacitatea de a iubi și de a fi iubit.

Depresia, anxietatea și atacurile de panică de care auzim din ce în ce mai des se trag din lipsa acestei “superputeri”, mai exact din dorința omului de a fi iubit și acceptat, pe o parte, și din reacțiile unei societăți anorexice, dezechilibrată și autistă la nevoile celuilalt, pe cealaltă parte.

Ne dorim să fim acceptați, iubiți, îmbrățișați. Doamne, ce putere are simplă îmbrățișare fără vreun cuvânt!

Îmi poți spune o mie de cuvinte dar nu vor avea nici jumătate din efectul unei îmbrățișări în care îmi oferi timp să mă relaxez, să simt că toate problemele mele se disipă într-un  mod foarte ciudat și rapid, gândurile mi se clarifică, și mai ales mă simt…iubita și acceptată.

Înțelegi că nu se rezolvă situația inițială pentru care ai fost îmbrățișat, asta e clar, dar faptul că știi că sunt oameni lângă tine, ei fiind plasele tale de siguranță, să te prindă la fiecare salt, să-ți panseze rănile după căzăturile acrobatice (ca deh, ale mele sunt demne de circ la momentul ăsta 😆 ) pur și simplu te “optimizează”.

Solidaritatea are un efect puternic asupra individului pentru că toate problemele lui emoționale vin din sentimentul lui de singurătate în fața situațiilor sale.

Vă invit să vă îmbrățișați persoanele apropiate, să le spuneți printr-un gest că sunteți alături de ei, că îi susțineți și mai ales că îi acceptați și iubiți. S-ar putea sa le luminați ziua! 🙂

hug
Pinterest

 

Advertisements

5 thoughts on “Haideti sa ne vindecam prin imbratisari!”

  1. Numeste-ma naiva dar chiar cred ca putem vindeca probleme emotionale prin imbratisari. Ele arata ca-ti pasa si ca esti acolo pentru celalalt. Acum, nu vreau sa intru in sfera patologicului unde e cazul de un specialist 🙂

   Liked by 2 people

 1. Oamenii se simt tot mai singuri pentru că nu mai ştiu să comunice, se tem să-şi arate sentimentele sau problemele şi cel mai des se ascund în spatele tastelor calculatorului, amăgindu-se că duc o existenţă reală, când ea este doar virtuală. Avem o mulţime de prieteni pe net, dar cu câţi dintre ei ne cunoaştem în viaţa reală? Uităm tot mai mult să trăim în realitate, nu mai ştim să împărţim tăcerea sau, tema de aici, o îmbrăţişare. Alienarea continuă şi se adânceşte.

  Liked by 2 people

 2. Un articol foarte frumos! Cred în puterea îmbrățișării pentru că în fond și la urma urmei suntem ființe umane și ce mod mai plăcut de a-ți transmite emoția sinceră decât printr-o îmbrățișare? Un sărut poate fi fals, dar o îmbrățișare n-o poți oferi decât sincer. Mulțumesc pentru articol și cu voia ta, te îmbrățișez cu drag, Manuela.

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s