Fericirea mea vine din recunostinta.

Da, recunosc: compar lucruri, oameni, situații. Și ar trebui să-mi fie rușine. Dar, din contră, sunt chiar mândră că pot face asta.

V-am mai spus că recunoștință vindecă răni, alină dureri, alungă depresii (vezi Recunostinta, leacul universal. ). Cum să fii recunoscător dacă iei totul ca și cum ți s-ar cuveni, fără a compara situații trecute cu cele prezente sau pe cele fericite ale tale cu cele mai puțin satisfăcătoare ale celorlalți? Ai casa? Ai mâncare? Ești sănătos? Atunci ești mai bogat decât 65% din populația lumii.

Veți spune că așa cum compar răul trecut cu binele prezent, aș putea să fac și invers; sau să-mi compar starea mea de bine cu starea de fericire a celuilalt (dacă eu merg în vacanță pe litoralul românesc, el merge în Maldive). Bun, aveți dreptate, dar trucul este altul: îmi păstrez în permanență în minte, scrisă cu majuscule și bolduită, prioritatea mea: VREAU SĂ FIU FERICITĂ! Iar fericirea mea nu va veni din compararea lucrurilor frumoase din viața mea cu altele din viața celorlalți, cât din alegerea mea să compar răul cu bine, să-mi concentrez privirea pe lucrurile frumoase de care mă bucur, să-mi amintesc că mi-au fost dăruite fără vreun merit și că le pot pierde instantaneu în fuga mea după alte lucruri/ evenimente extraordinare.

Fericirea mea vine din recunoștință și lucruri simple.

Fericirea voastră din ce vine?

happy2
Foto: Pinterest

 

Advertisements

6 thoughts on “Fericirea mea vine din recunostinta.”

  1. După ce am căpătat o anume înţelepciune a anilor, mi-am dat seama că nu cu cei care au mai mult(e) decât mine trebuie să mă compar, ci cu cei care au mai puţin, indiferent din ce punct de vedere. Şi de atunci îmi apreciez viaţa mai mult, înţelegând că sunt oameni care o duc mult mai rău decât mine, care nu se plâng şi îşi duc viaţa cum pot.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s