Farmacia, antiinflamatorul si revolta.

 

Oameni buni, ei ne îndoapă cu medicamente! La propriu! Industria farmaceutică cred că ne vede exact ca politicienii: mulți și proști, buni doar de votat și consumat.

În seara asta am avut o mică întâlnire cu o farmacistă. Nevoie mare să mă ajute, eu ceream ceva, ea îmi oferea toată farmacia. Vreau antiinflamator? Dar nu am hepatoprotector? Accept hepatoprotectorul dar nu am vitamina C? Dar ce, eu nu știu că vitamina C merge cu propolis iar propolisul merge cu echinaceea?!? Silly me…

Din păcate, nu este un caz unic, o văd din ce în ce mai des, la toate lanțurile de farmacii. O substanță se leagă de cealaltă, de ai ajunge să pleci acasă cu întreaga gamă de produse, produse care, ghici ce, nu sunt mai bune decât cele cu aceeași substanță activă dar mai ieftine, ci sunt de la o anumit producător care le oferă comision la fiecare vânzare.

Există si game mult mai convenabile financiar dar greu accesibile datorită puterii de cumpărare ale celor mari. Cumpără companiile în care lucrează oamenii pe care tu te bazezi atunci când ceri un sirop de tuse farmacistului de la colțul blocului. Te-ai gândit vreodată că tu nu cumperi produsul potrivit ție ci contribui doar la îmbogățirea altora? Și din păcate, nu se întâmplă așa doar în acest caz, zilnic la orice magazin ne lovim de asta.

Problema e că, sub o formă sau alta, avem nevoie de ei ( nu ne putem baza mereu pe ceaiul de mușățel și usturoiul pisat) dar ar trebui totuși să conștientizăm că este nevoie să ne informăm pentru a nu mai fi luați zilnic de…da, de proști.

Seara frumoasă fără plimbare la farmacii vă doresc!

farmacie
Foto: Pinterest

 

Advertisements

6 thoughts on “Farmacia, antiinflamatorul si revolta.”

  1. Intr-adevar este o strategie de marketing care a luat amploare in ultima vreme, in special in farmacii unde este mai usor sa faci o conexiune oarecum logica inte produse, dar o putem intalni si in alte segmente. Strategia nu e noua, e veche de cand lumea, sa convingi practic clientul ca la produsele pe care le doreste ar mai merge inca ceva si astfel sa iti maresti volumul vanzarilor.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s