Lumea apartine celor curajosi!

Toți vrem ceva, să avem un loc de muncă mai bun, să mergem în vacanța aceea exotică pe care ne-o dorim de ani de zile, să avansăm în companie, etc. Mulți știu și cum să le obțină. Dar ceva îi oprește: îi paralizează frica pentru că există riscuri.

Ne este atât de frică să ieșim din confortul nostru zilnic, deși ne plângem de situația noastră, încât ne paralizează teama. Curajul, oameni buni, îl avem în noi!

V-am mai spus de obsesia mea legata de efemeritate ( vezi articolul Daca viitorul tau nu mai vine?) dar dacă e adevărat: dacă lumea aparține celor curajoși? Există oameni pe care noi, ceilalți, i-am numi inconștienți dar care și-au vândut casa pentru a investi într-o afacere în care poate ei erau singurii care credeau. Și au reușit! Acum sunt milionari!

Invidiez acești oameni datorită curajul lor pentru că ei măcar au avut acel dram de inconștiență care i-a purtat în lupta pentru visul lor sau pentru o viață mai bună. Încep să cred că lipsa de curaj e tradusă prin mediocritate. Nu va apărea peste noapte jobul mult visat dacă nu aplici cv-ul, nu vei avansa dacă nu ai curajul de a te afirma, dacă preferi conul de umbră.

Știu că sună idealist. Si mie îmi e greu să acționez de multe ori: îmi este teamă că lucrurile se pot înrăutați în loc de a se îmbunătăți, mă gândesc prea mult la ce ar fi dacă aș face cutare lucru. Am observat că a face scenarii asupra unui lucru te va face în 90% din cazuri să renunți la el, cu cât îl planifici, cu atât cresc șansele să renunți la el (ca deh, te consideri om inteligent și doar nu te vei arunca acum cu capul înainte, nu?!).

Pentru a evita gafele majore vă invit să o gândiți momentan la scară mică (nu la a vă vinde casa sau amaneta bijuteriile bunicii pentru vacanța mult dorită).  Dar ce v-ați dori? Și cum ați atinge obiectivul dorit? De ce nu acționați? Motivele temerii. Vă invit să faceți o listă cu motivele pro și contra a ceea ce vă doriți. Apoi, cu acel dram de inconștiență de care vorbeam mai sus să tăiați o parte din categoria contra.

Haideți pentru moment să începem cu lucruri mici, zilnice, de rutină, să schimbăm mediocritatea cu un strop de curaj asupra lucrurilor care poate nu contează foarte mult.

Cum ar fi să ajungem să ne realizăm visele pornind de la acest exercițiu?

brave
Foto: Pinterest
Advertisements

7 thoughts on “Lumea apartine celor curajosi!”

 1. Ai dreptate. Și eu am întâlnit pe cineva care, la momentul respectiv, mi-a generat exact aceleași gânduri. Cu vândutul averii e mai riscant, dar există direcții în care te poți avânta fără riscuri (altele decât acelea de a fi privit ciudat de către unii sau de a-ți depăși propria lene). E vorba de un fel de încredere nebună în tine, în locul unei complaceri într-o stare de neputință.

  Like

   1. Ca bărbat, e mai ușor să ți-o cultivi, că e cumva specifică spiritului masculin sau modelului masculin arhetipal, acela de erou și învingător. Cu atât mai surprinzător este faptul că rândurile de mai sus vin de la o fată. 🙂

    Like

 2. Cum spuneai, toți avem curaj în noi! Și tu, și eu și fiecare! Un articol foarte frumos, care va schimba ceva, acolo unde trebuie, în sufletul cui trebuie!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s