Cand stii ca te insala?

Am tot întâlnit persoane, în mod special femei care se întrebau în paranoia lor (sau nu) dacă sunt înșelate. O regulă clară nu există, asta să fie clar, suntem diferiți cu toții dar da, există pattern-uri sau mai bine spus indicii.

 1.  Când are 90% din timp telefonul pe silențios. Poate încearcă să nu fie deranjat de sunetul grupului de prieteni de pe whatsapp și să-ți dedice timp de calitate sau… poate nu vrea să se pună în situația în care telefonul sună și el nu poate răspunde, fiind cu tine.
 2. Când își ține telefonul pozitionat cu fața-n jos în prezența ta. Sincer, eu nu știu dacă am simțit vreodată nevoia să-mi așez telefonul cu fața-n jos într-o întâlnire cu o prietenă, spre exemplu. Dacă nu vreau să fiu deranjată, îl țin pe silențios temporar (asta dacă am o discuție importantă ce nu suportă întreruperi, dacă nu, nu văd de ce nu aș răspunde…dacă nu pe moment atunci în 5-10 minute când își termină prietena ideea).
 3. Nu răspunde la telefon cu serile/ zilele. Ok, o seară se întâmplă: adoarme, s-a descărcat bateria, a ieșit cu băieții – aici vezi punctul 4-)
 4. Folosește des scuza: “în seara asta ies cu băieții”. Desigur că fiecare are dreptul să iasă cu cercul lui de prieteni. Nici nu vreau să mă gândesc cât de dificil (aproape imposibil) mi-ar fi mie să accept ca cineva îmi interzice să mă văd cu prietenele mele. Sunt momentele noastre în care ne deconectăm de rutina zilnică, în care povestim diverse, vorbim despre ORICE (nu neapărat despre cât de bine sau de rău ne este în relațiile noastre) în fața unui pahar de vin și ne amuzăm de orice. Bărbații, la fel ca noi au dreptul lor să facă acest lucru. Doamnelor, acordați-l! Pentru binele relațiilor voastre! Situatia devine problematică când această scuză nu apare periodic ci mult mai des, în care nu-ți răspunde la telefon (ca deh, nu vrea ca băieții să audă că vorbește cu tine, doar nu vrei să creadă că e sub papuc, nu?!? – înțelegi tu ironia-).
 5. Apar frecvent probleme din senin de la detalii, este în permanență nemulțumit de tine. Căutând motive conflictuale are oportunitatea de a se calma în afara casei, unde poate nu va fi singur. Atenție: certurile provocate de discuții minore pot indica și o problemă în interiorul cuplului, nu neapărat în exteriorului lui. Înainte de a-l acuza, încearcă să discuți cu el despre ceea ce îl nemulțumește.
 6. Devine paranoic când îl întrebi un fapt banal de genul: “cum ți-a fost ziua? cum te-ai mai înțeles cu noul coleg?”. Se poartă de parcă ar fi supus unei investigații generând astfel un comportament ofensiv. Atenție: e posibil să fie doar obosit și să nu dorească să-și povestească ziua, mai ales partea legată de muncă.
 7. Vorbește foarte mult despre o anumită persoană de sex feminin. Din punctul meu de vedere acest lucru este rarisim. Bărbatul de lângă tine ori este prost ori este îndrăgostit lulea de nouă cucerire de ajunge să-și exteriorizeze gândurile. Atenție: aceste exprimări trebuie să fie frecvente cât să ai și alte dovezi că ceva nu este în regulă, altfel tu devii cea paranoică.
 8. Tu ești agresorul: în fiecare ceartă sau situație. Victimizarea sa este permanentă. Atenție: fără alte dovezi, nu uita că bărbații tind să se victimezeze în general. Este mai ușor să caute vinovatul în exterior în loc să se uite la greșelile sale.
 9. Apar întârzieri fără logică de la locul de muncă, schimbări de program de pe o zi pe alta, mai ales în perioada weekendului. O nouă domnișoară ar avea nevoie de atenția și timpul lui, timp ce va fi extras din timpul tău. Atenție: e posibil ca angajatorul său să-i impună aceste lucruri fără voia lui și să nu fie vorba despre o infidelitate.
 10. Schimbarea de ținută. Sunteți de ceva timp împreună (posibil căsătoriți), îi cunoști garderoba și stilul de a se tunde. Doar că brusc vine cu o altă tunsoare, trece de la cămășile normale la varianta slim, își ia abonament la sală (deși tu știi că urăște sportul), începe să-și facă griji de greutatea sa corporală. Atenție: e posibil ca aceste schimbări să fie venite doar din interiorul lui, de îmbunătățire a exteriorului fără a fi vorba de un nou personaj feminin în viața lui.
 11. Lipsa afecțiunii. Din punctul meu de vedere, acest punct este cel mai important și care ar trebui să-ți dea de gândit. Mai ții minte când te căuta noaptea-n pat și te sărută dormind? Ei bine, acum doarme buștean după micul și scurtul moment de intimitate avut. Atenție: bărbații pe fond stresant la locul de muncă ( sau alte situații: facturi, rate, probleme de sănătate) tind să se poarte mai distant.

Precum ați observat, am subliniat și o altă variantă de apărare a soțului/ iubitului vostru la care ați putea să vă gândiți. În general într-o relație nu există alb sau negru, mai degrabă ne învârtim într-o gamă largă de culori. Ideea principală e că nu puteți judeca un eveniment unic, ci mai degrabă mai multe situații concrete, faptice, luate prin cumul.

Noi, femeile, uneori simțim că ceva nu este în regulă doar că nu avem dovezi. Mai sus v-am scris doar niște REPERE. Dacă simțiți că ceva nu este în regulă, primul sfat e să discutați cu partenerul. S-ar putea să vi se pară sincer când spune că nu este nimic în neregulă. Ascultați-vă sentimentul interior dar nu lăsați garda jos. Nu fiți paranoice pentru că altfel vă distrugeți singure relația. Fiți vigilente și nu acționați decât dacă aveți dovezi clare și îmbatabile, altfel voi veți cele care căutați nod în papură când ei sunt doar  ocupați cu job pentru asigurarea unei vieți mai bune pentru voi.

cheat1
Foto: Pinterest

 

Advertisements

4 thoughts on “Cand stii ca te insala?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s