“Stii ca te iubesc? Nu, si nici n-ai sa stii…”

Când eram mică, fiind singurul copil al familiei, eram foarte răsfăţată iar bunica mereu le spunea părinţilor mei: “nu o mai alintaţi atâta că o să-i crească corniţe”. Aceste “corniţe” erau de fapt faptele mele de neascultare şi nesupunere în faţa lor.

Ştiţi oamenii care nu-şi exprimă sentimentele în faţa celui iubit? Ei bine, la nivel inconştient le este teamă că odată ce-şi arată vulnerabilităţile, partenerului său îi vor apărea 2 “corniţe”. Prin confirmarea ataşamentului faţă de acea persoană, au impresia că devin fragili şi nu pentru că ar fi deja încornoraţi ci tocmai pentru că le este teamă să nu ajungă încornoraţi.

Ne temem foarte mult să nu fim înşelaţi, dezamăgiţi, răniţi încât purtăm o armură permanentă peste suflet, nu ne exprimăm sentimentele, poate-poate indiferenţa noastră atrage. Ceea ce din start e complet greşit!

Tot acest comportament eronat vine din o stima de sine scazută, din nesiguranţa noastră perpetuă că cineva ne poate iubi, aşa plini de imperfecţiuni cum suntem. Şi le vedem pe toate: de la firele albe, ridurile fine apărute la ochiul drept până la câteva potenţiale kilograme-n plus ( defecte pe care oricum ceilalţi nu le observă, sunt doar imaginile noastre distorsionate)

“Ştii că te iubesc?

Nu, şi nici n-ai să ştii…”

fear
Foto: Pinterest
Advertisements

4 thoughts on ““Stii ca te iubesc? Nu, si nici n-ai sa stii…””

  1. Multora de peste 20+ ani ni s-a indus cand eram mici ideea asta despre care vorbesti in text. Important e sa realizam ca nu e ok si sa ne invatam copiii sa faca altfel, sa stie tot ce se poate despre emotii si exprimarea lor. Asta e solutia, cred eu 🙂

    Liked by 2 people

    1. Exact. Inca de mic, baiatul este invatat ca nu are voie sa planga, de exemplu, ca deh, el e barbat si barbatii nu se preteaza la exprimarea sentimentelor. Situatie pe care copil o interiorizeaza si va merge cu aceasta idee toata viata

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s