Fotografii vechi. Pareri noi

Serile trecute am avut binecuvantarea de sta la povesti cu bunicii mei pana tarziu si de a ne uita impreuna la poze vechi, ale generatiilor anterioare.

Oamenii inainte nu se fotografiau decat la un anumit eveniment important din viata lor sau cand fotograful trecea ocazional prin sat. Am gasit fotografii din anii 1930 de la nunta strabunicilor mei, ale copiilor si fratilor lor.

Aceste poze mi se par marturii ale unor vieti anterioare, ale unor oameni care nu s-au gandit la momentul realizarii lor ca peste 2 generatii o nepoata va vorbi despre ele pe blogul personal.

Si am inceput sa ma gandesc: cate poze fac eu periodic? Cate sterg? Cate fotografii ma reprezinta?

Ce vor spune nepotii mei despre acestea daca le vor vedea? Vor fi inspirati ca mine vazand imaginile generatiilor trecute sau ma vor trece la capitolul “penibil”? Vor mai fi vreodata gasite? Ce-i drept, majoritatea am inceput sa le pastram mai mult in format electronic, nici nu mai tin minte de cand nu am mai printat o poza.

Adevarul e ca nu le pot spune decat ca toate pozele cu mine ma reprezinta pentru ca ele ma surprind in diferite momente ale vietii mele. Da, ar fi extrem de usor sa ma judece pe baza unei singure fotografii dar eu ii provoc sa creeze un album, sa vada cum m-am dezvoltat ca om intr-o perioada total diferita de a lor, poate asa reusesc sa inteleaga mai multe. (Iar daca nu, sa le las un link spre blog 😆 )

Dragii mei nepoti, traiti-va momentele voastre frumoase cu tot sufletul si daca puteti, invatati din experienta mea…experienta pe care nici eu nu mi-o cunosc total inca…

Toate cele bune din 2017!

happy
Foto: Pinterest
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s