Tu esti vreodata uimit de tine insuti?

Nu ţi s-a întâmplat niciodată să fii tu singur uimit de propria-ţi reacţie într-o anumită situaţie?

Mie da. Ba am reacţionat impulsiv, ba impertinent, ba mult prea liniştită (a trebuit să mă întreb eu însămi: cine eşti şi de unde ai apărut?!)

Au fost părţi noi ivite la suprafaţă ca vârfurile de aisberg care mi-au plăcut şi pe care am încercat de-a lungul timpului să le cultiv dar au fost şi părţi care m-au speriat (încăpăţânare masivă, nesăbuinţă, etc) şi pe care, neştiind ce să le fac, le-am pus în seifuri, bine ferecate.

Pe măsură ce m-am maturizat am realizat că oricât de bine încuiate ar fi, tot găsesc ele o cale să iasă, exact ca o adolescenţă care fuge de acasă să-şi întâlnească mândrul la ceas de seară. Aşa că am hotărât că deşi nu ştiu cum să le anihilez (m-am gândit la Killtox dar nu cred că ar funcţiona 😆 ) le voi înfrunta, măcar să ştiu ce trebuie eradicat sau îmbunătăţit.

Sunt situaţii în care simt cum monstrul furiei îşi face simţită prezenţa în ochii mei într-o dezbatere, când în ochi am scântei iar pe gură probabil că vor ieşi flăcări…dar respir adânc. O dată şi încă-o dată.

Aa, sau prind cel mai apropiat obiect din jur şi-l strâng în mâna până simt că mă pot purta din nou că o fiinţă umană.

Problema este că dacă nu mă abţin în situaţii dificile, nu fac decât să escaladez conflictul şi un om inteligent (cum aş vrea să mă consider şi eu 😆 ) ştie când şi cum să se controleze.

Voi cum va controlaţi “monştrii” adânc interiorizati în personalitatea voastră? 🙂

pinterest
Foto: Pinterest
Advertisements

6 thoughts on “Tu esti vreodata uimit de tine insuti?”

 1. Pt mine e foarte dificil sa ma controlez, la fel ca tine cand ma enervez imi pierd total controlul…
  De ceva timp pur si simplu numar pana la 10 (da, stiu, cliseu, dar nah…) si incerc sa ma gandesc la orice altceva, la un serial, o carte, o cana de cafea fierbinte, la prietenul meu si la cum ar reactiona el in astfel de situatii etc…

  Liked by 2 people

 2. Pãi cred cã scrisul mã ajutã… astept sã mã descarc aici.
  Uneori se întâmplã sã fii uimit de tine în sens pozitiv… sã te miri cât de puternic ai fost într-o situatie sau cât de bine sau de prompt ai reactionat.

  Liked by 2 people

  1. Chiar ma gandeam la asta cand scriam titlul. Stiam ca are 2 subintelesuri, acum m am concentrat pe defectele mele. Ma voi axa si pe atuurile mele dar trebuie sa mi iau “stima de sine”-n dinti pentru asta 😆

   Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s