Recunostinta, leacul universal.

Una dintre legile lui Murphy spune ca: ”Ideea este să mori tânăr, dar cât mai târziu posibil”, ceea ce mi-a amintit ca avem tendinta de a imbatrani nu doar fizic (asa cum suntem biologic meniti) ci si spiritual.

Uitam sa ne mai jucam, sa fim incantati de lucrurile din vietile noastre, luam totul ca si cum ni s-ar cuveni, ne axam pe ceea ce ne-am dori si nu pe ce avem, ajungem sa emitem pretentii din ce in ce mai mari iar cand acestea nu se materializeaza apar sentimentele de frustrare si nemultumire.

Pe masura ce sentimentele negative se aduna, se creeaza cercuri extrem de  vicioase, ajungandu-se pana la depresie.

Uitam sa fim recunoscatori pentru tot ce avem, ne concentram pe lipsuri, uitam sa luam in considerare cum ar fi viata noastra, de fapt, fara toate binecuvantarile pe care deja le avem.

Stiai ca prin exersarea sentimentului de recunostinta, scade nivelul iritabilitatii si chiar al depresiei? Ea ne eliberezeaza de suparari, frustrari, diminueaza egoismul existent in noi, ne ajuta sa avem o relatie mai buna cu ceilalti (sa vezi diferenta dupa ce ii spui unui om “multumesc”)

Recunostinta ne face sa intelegem ca nu avem nevoie de mai mult (stiu, toti tindem catre a avea din ce in ce mai multe posesiuni) dar sunt familii in lume care nu au mancare, apa curata sau adapost. Noi scriem si citim articole de pe laptopuri si telefoane sofisticate, nu? Intelegi ironia.

De asemenea, consider ca recunostinta este in legatura directa cu legea atractiei pentru ca: cu cat esti mai recunoscator, cu atat esti mai fericit. Cu cat esti mai fericit, cu atat atragi evenimente si oameni pozitivi in viata ta.

Va invit sa faceti, daca doriti, o lista mentala a tuturor lucrurilor de care va bucurati in vietile voastre (de la sanatate, un acoperis asupra capului, la oamenii apropiati, etc) si mai ales sa va imaginati cum ar fi viata voastra fara aceste lucruri.

Daca doriti sa le impartasiti si cu mine, astept comment 🙂

grateful
Foto: Pinterest

 

 

“Dumnezeu ti-a daruit 86.400 de secunde azi. Ai folosit vreuna pentru a spune multumesc?” –  William A. Ward

 

Advertisements

5 thoughts on “Recunostinta, leacul universal.”

  1. Eu îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru felul în care are grijă de mine – şi nu sunt genul care merge la biserică pentru asta. Din fericire, am ajuns ca, la vârsta asta, să ştiu că nu posesiunile materiale contează, ci sentimentele frumoase. Bunurile materiale le poţi pierde într-o clipă, dar ce simţi în suflet niciodată. Iar când plecăm înapoi nu plecăm cu nimic material, ci doar cu ceea ce am lăsat aici în sufletele celor care ne-au fost aproape.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s