Karma este o domnisoara…nu foarte cuminte.

 

karma

Karma spune ca orice piatra pe care o arunci se va intoarce de fiecare data la tine, ca un bumerang. Daca ai aruncat o minge de foc, o vei primi inapoi la un moment dat, in aceasta viata sau in viitoare (acum voi alegeti daca credeti in reincarnare).

Acum vreo luna intr-un hipermarket, in fata mea un domn nu gasea 10 bani cat sa-i dea casierita restul. Stiind ca am bani marunti ( si pentru a scadea timpul meu de stat la coada… stiu, egoista), ma ofer sa-i dau, domnul ii accepta, imi multumeste.

Astazi, supermarket, caut cu disperare inca 10 bani pe care mi- i cere casierul. Cand ma pregateam sa-l rog sa-mi dea rest la suma rotunda fara a ne mai lovi de acest mic impediment, din spatele meu apar 10 bani de la un domn. II accept, ii multumesc si plec, amintindu-mi de situatia anterioara.

Povestea de mai sus m-a dus cu gandul la vorba “Ceea ce semeni, aia culegi” si am inceput sa ma gandesc oare cata energie pozitiva/negativa am aruncat pana acum in univers? Oare cata s-a intors? Cata mai este de venit? Oare exista un buton de “undo”?

Personal, nu vad aceasta situatie ca pe o “pedeapsa”, ci mai degraba ca pe o lege naturala in care daca daruiesti ceva (pozitiv sau negativ), ti se va intoarce la un moment dat.

Dar cum rezolvam cu faptele negative pe care le facem uneori fara a ne da seama, total neintentionate? (sa fim seriosi, sunt rarisime dar mai apar) sau cu faptele bune dar care vin din egoism ( initial generozitatea mea de-i da domnului la hipermarket 10 bani a avut scopul de a se scurta timpul petrecut de mine la coada)?

Reactia viitoare asupra noastra va fi partiala datorita nestiintei noastre sau nu exista o masurare a gradului de vinovatie ci doar strict al efectului pricinuit?

 

Foto: Wellnesscom.info

 

 

Advertisements

6 thoughts on “Karma este o domnisoara…nu foarte cuminte.”

 1. Exista reguli, legi valabile la nivel macro si altele la nivel micro. acestea nu coincid intotdeauna, ci pot fi foarte antagoniste pe ici, pe colo….
  Sa dau ca exemplu o situatie dramatica: de ce copilasii se imbolnavesc daca ei sunt puri si fara de pacat ? Nu au facut rau nimanui si ajung sa sufere atat de tare. Platesc greselile parintilor, stramosilor sau au o “misiune” de indeplinit pe pamant, o lectie care nu poate fi invatata altfel decat prin suferinta si purificare (spirituala) ?

  Liked by 1 person

  1. Inteleg la ce te referi. Nu cred ca cineva stie raspunsul intrebarii tale 🙂
   Eu m-am concentrat mai mult asupra evenimentelor mici din viata mea carora le-am impregnat energie pozitiva sau negativa (adica la o scara personala) si apoi m-am lovit de ele, la un moment dat, poate sub aceeasi forma, intorcandu-se ca un bumerang.

   Liked by 1 person

 2. Da, am prins ideea. O luasem intentionat putin pe arătură cu acel exemplu.
  Mai mult ca sigur ca absolut orice se contorizeaza in acest Univers. Si probabil exista un fel de excel 3D sau mai complex, ceva cu vreo 3 rubrici unde sunt trecute: faptele, intentiile bune, o alta coloana cu chestii mai selfish si o coloana cu compensari – un fel de bonusuri acumulate in urma actiunilor pozitive, facute din omenie, empatie, in care nu faci x ca sa primesti y.
  Unitatea de masura depinde de nivelul constiintei la care a ajuns omul respectiv.
  E ca si cand ai ceva ultraperformant dar il folosesti pt chestii banale (sau distructive). Asta e irosire (sau rea-credinta). Ti se “cere” in functie de capacitatile tale.
  Gradul de vinovatie, daca atrage si constientizare, banuiesc ca e un plus.
  Daca faci ceva din nestiinta si bagi la cap pt datile viitoare, nu cred ca esti “penalizat”.
  Karma is a bitch fiindca nu luam (sau nu vrem sa luam) in calcul toate detaliile, toate aspectele. Karma asta e foarte dinamica si vigilenta si face niste conexiuni de ramai cu gura cascata uneori…

  Liked by 1 person

 3. Acesta este si motivul pentru care eu nu cred in termenii de ”noroc” si ”ghinion” – pentru ca tot ceea ce ni se intampla/primim este o reflexie a ceea ce facem noi/dam. Cum ne comportam, mai devreme sau mai tarziu, asa se vor comporta si altii cu noi.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s