Cum ar fi viata ta fara existenta ceasurilor?

M-am saturat sa ma lovesc de acest “ceas” ale carui limbi imi dicteaza viata. Imi spune cand e momentul sa dorm, sa ma trezesc, muncesc, etc. Imi dicteaza existenta.

Nu stiu cine s-a gandit initial la temporizarea existentei noastre ca oameni dar sigur a fost un precursor al multinationalelor.

Oamenii sunt singurele fiinte lasate de Dumnezeu care-si temporizeaza existenta. Am 15, 25 sau 45 de ani. Animalele traiesc fara ceas si traiesc bine.  Ele au doar ceasul biologic care ar trebui sa fie singurul ceas dupa care sa ascultam si noi. Sa ne ascultam pe noi, sa nu mai externalizam aceasta situatie, uitandu-ne la ceasul inventat de oameni care ne organizeaza, ne limiteaza.

M-am tot gandit la o vacanta in care sa nu am ceas. Sa fac ce vreau si cand vreau: pe zi sau lumina, sa nu mai fiu contransa de regulile umanitatii privindu-mi propria mea trecere de la nastere la moarte.

Tic-tac-tic-tac…urasc acel sunet. Nu ma ajuta cu nimic, nu inteleg de ce oamenii ma intreaba ce varsta am. Sunt, exist! Aici si acum! Da, sunt un copil intr-un trup de adult.

Nu-mi aduc aminte in copilarie, in vacantele la bunici, sa fi folosit ceasul, nu aveam de ce. Pe masura ce am crescut, am intrat in pattern-urile adultilor si am ajuns la fel ca ei: constransa si limitata de el.

Timpul meu vreau sa fie contorizat in momente. Frumoase sau mai putin, cum o fi voia lui Dumnezeu, dar nu in zile, ani, luni sau ani.

Cum ar fi o lume fara ceasuri? Haotica sau libera asa cum, de fapt, ar trebui sa fie?

clock1
Foto: Pinterest
Advertisements

2 thoughts on “Cum ar fi viata ta fara existenta ceasurilor?”

 1. daca nu-ti place ticaitul si nici ceasurile electronice, poate-ti iei o clepsidra.

  masurarea timpului e esentiala in medicina…

  indragostitii numara secundele dinaintea intalnirilor romantice…

  imi place exemplul asta:
  ” Stai un minut cu mana pe o soba incinsa si ti se va parea c-ai stat o ora. Stai o ora langa o fata frumoasa si ti se va parea c-ai stat un minut. Ei, asta-i relativitatea! ” (Albert Einstein)

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s