Iluziile si “ochelarii de cal”

Stiti expresia “nu mai visa cu ochii deschisi”?

Am observat ca mereu am avut tendinta de a ma iluziona ca un copil in fata unei noi sau (mai ales) unei potentiale situatii.

ILUZIE, iluzii, s.f. 1. Perceptie falsa a unui obiect prezent inaintea ochilor, determinata de legile de formare a perceptiilor sau de anumite stari psihice sau nervoase. 2. Fig. Situatie în care o aparenta sau o fictiune este considerata drept realitate; speranta neintemeiata, dorintă neindeplinită. (Sursa: DEX)

Traim fiecare zi asteptand seara, ziua de maine, sfarsitul saptamanii sau concediul, privim oamenii prin propriile noastre filme care de cele mai multe ori sunt doar niste imagini cu iluzii. Vedem ceva ce, de fapt, nu exista pentru ca filtrele asteptarilor si emotiilor noastre modifica realitatea.

Nu suntem fericiti pentru ca avem asteptari prea mari de la ceilalti, de la noi insine, pentru ca avem “ochelari de cai” cu lentile groase, lentile formate din sentimente adunate in ani, de asteptari perfide care ne bulverseaza, deprima, frustreaza.

Visele sunt bune cat te motiveaza sa lupti pentru o viata mai buna. Nu cand le-ai acordat atata importanta incat sa le permiti sa-ti frustreze starea de acum.

22140767_1592100967478341_3448330227386242335_n

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Iluziile si “ochelarii de cal””

    1. A nu-ti face iluzii reprezinta un adevarat ideal. Eu, recunosc, mai cad in acest pacat dar incerc sa le mentin doar pe cele care ma ajuta sa-mi creez un prezent mai frumos 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s