Daca nu azi, atunci cand?

M-am tot gandit zilele astea ca sunt foarte tematoare. Cred ca mereu am fost sub sutele de invelisuri cu care uneori imi apar sufletul (ca o leoaica agitata), pe care le consider puternice. Si da, sunt.

Dar depinde ce intensitate se abate asupra lor. In viata cotidiana, invelisurile rezista (exact ca-n reclama la fixativ :))). Dar mai sunt si situatii in care intensitatea exterioara creste si zidurile se fisureaza intrand o mica raza de lumina externa in sufletul nostru. Iubirea. Acel sentiment pe care desi l-am asteptat mult, ni l-am dorit cu toata puterea…ne-a speriat. Atat de tare incat nu stim sa-l controlam.

Odata intrat in camerutele sufletului nostru, creste pe zi ce trece, trecand dintr-o odaie in alta, luminand si incalzind ca un foc in soba bunicii. Pe cat de placut e, pe atat de infricosator. Pentru ca acum cand cunosti acel sentiment aproape de perfectiune, apare gandul criminal: “Daca mi se va lua ceea ce am acum? Din nou, voi reveni la starea initiala. De gri. Acum am toate culorile posibile, poate si unele pe care le-am inventat doar eu (iubirea are posibilitati infinite de a picta)!”

Din temerea ca iti poate fi luata aceasta bucurie, tu incerci sa te aperi (de parca asta ar cu putinta, dar las-o asa), crezand involuntar ca iti face mai usoara trecerea de la aceasta stare la cea “de dinainte”, cand va fi sa fie (daca va fi).

Acest sentiment de “en guard” permanent te va face sa nu te mai bucuri cu adevarat de sentimentul pe care il traiesti, il umbreste si-l diminueaza.

Intrebarea mea este: daca consideri ca bucuria pe care o simti acum va avea un sfarsit, de ce nu te bucuri macar de ea acum ca o ai? Daca tot e menita sa dispara, de ce sa nu suferi atunci si nu acum cand inca o ai? Daca nu acum, atunci cand? Maine, cand poate ai avut dreptate si totul s-a dus pe apa sambetei?

Bucura-te de azi, de ce ai, ziua de maine nu-i e nimanui promisa.

saying-1313565_1280
Foto: pixabay.com

 

Advertisements

2 thoughts on “Daca nu azi, atunci cand?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s