Elixirul tineretii pe scaunul esteticianului.

Astazi, o retea mare de socializare, scroll peste scroll, vad un video postat de o revista foarte cunoscuta in care o femeie, fost designer de moda, careia la prima vedere ii dadeai 50 ani ne spunea ca ea, de fapt, are 71 ani.

Ce femeie nu-si doreste asta? Frumusete vesnica sau macar regresul anilor cu minim 15 ani?

Problema mini filmuletului era ca daca priveai cu atentie textura pielii de pe gat a doamnei era una a unei femei la 70 ani dar cea de pe fata era in mod miraculos mai tanara cu 20 ani. Stati, putem controla procesul de imbranire prin diferentierea partilor corpului? Se pare ca raspunsul este da dar total artificial, prin bisturiu si diverse substante.

Indignarea mea vine din faptul ca femeile normale mult mai tinere care nu folosesc decat creme naturale sau, poate, din comert vad o doamna la 70 ani care arata la 50 si se intreaba “cum e posibil ca tenul meu sa fie asemanator cu al ei desi eu am 40-50 si ea 70? Daca il am acum asa, cum va fi atunci?”

Poate ca ele nu observa detaliile pe care le-am observat eu (pielea zonei gatului si mainilor), se uita-n oglinda si se gandesc ca nu sunt frumoase, stima de sine scade, anxietatea apare, relatiile sociale au de suferit. Si pentru ce?

Pentru ceea ce vedem in media: perfectiune pe calculator sau la chirurg. Promovarea acestor specimene nu face altceva decat sa frustreze femeile normale care imbatranesc pentru ca celulele noastre umane sunt programate sa o faca!

Aaa, si daca cumva nu ati observat ca aveti riduri sau nu v-au deranjat pana acum, lasati puterea mass mediei sa va convinga altceva, sa va implementeze in minte un defect pe care nu stiati ca-l aveti.

Doamnelor, aparte suntem cand avem riduri sculpate de atatea zambete, cand ne exprimam doar printr-o ridicare de spranceana, cand ne trezim dimineata nemachiate, cu parul valvoi, cand vedem ca dupa o perioada parca au mai aparut doua riduri dar nu-ne pasa pentru ca stim ca noi le-am creat, ne apartin, SUNTEM FRUMOASE CU ELE!

nmm
Foto: descopera.ro

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s