Furtuna se amana. Va multumim pentru atentie.

Astazi, 20 septembrie, dimineata. Anunt de cod portocaliu de furtuna pe  Municipiul Bucuresti. Anuntul vine de la ANM, preluat de Primaria Capitalei. Consecinte: elevii pot pleca de la cursuri la ora 17.00, multe companii isi lasa angajatii sa plece la ora 16.00 pentru a ajunge la timp acasa.

Totul inainte de POTOPUL care trebuia sa aiba puterea maxima la orele 19.30- 20.00.

Este ora 20.30. Rezumat: a batut vantul toata ziua, senin, acum o ora a cazut o ploaie de vara si cateva tunete/ fulgere.

In acest moment este o liniste perfecta, doar greierii ce se aud in gradina, vantul este mult diminuat.

Si de aici indignarea mea de cetatean: DE UNDE ATATA PANICA? Cat de teama le este “alesilor” sa nu fie destituiti si aleg sa se ascunda sub scuza: ” noi v-am spus ca va fi rau” in situatia in care, Doamne Fereste, ar fi un caz gen Timisoara de saptamana trecuta? Dar nu era cazul…

Dimineata m-am uitat pe prognoza google-ului (deh, ca orice muritor cu acces la internet): ziua senin, seara furtuni sporadice cu fulger. Dar pe media DEZASTRU! APOCALIPSA!

Imi pare sincer rau pentru parintii care au alergat prin tot orasul extra aglomerat sa-si ia copiii de la scoala la ora 17.00, in haosul creat de o panica tacita in care fiecare se grabea sa-si duca la adapost puiul amenintat de un pericol “iminent”, pentru fiecare dintre noi care ne-am amintit de cazul tanarului din Timisoara, dorindu-ne sa iesim din spatiul deschis in caz de furtuna spre siguranta caselor noastre (doar nu ne putem baza pe autoritati sa ne apere de asemenea evenimente, nu?)

Astazi mi-ar fi placut sa nu fi avut TV, net sau radio. Sa nu fi stiut agitatia inutila a unor marionete care se presupune ca au grija de bunastarea mea, sa nu fi stiut de posibilitatea unei furtuni, a unei apocalipse sau…orice.

Sa ma fi bucurat de o dupa-amiaza frumoasa de toamna cu vant moderat si soare.

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Furtuna se amana. Va multumim pentru atentie.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s