Schimb pe schimb de vulnerabilitati?

A petrecut atata timp singur incat a uitat cum e sa te arati vulnerabil in fata cuiva. Singuratatea i-a creat un soi de scut aproape impenetrabil care impiedica slabiciunile sa iasa la suprafata.

Dar, deh, cu totii oameni suntem, si mai apar dificultati: probleme de sanatate sau financiare. Partenerul este empatic (in functie de cat de mult i s-a permis sa stie de starea reala a situatiei) dar cu cat sunt mai mari insistentele lui, cu atat subiectul nostru cu probleme de incredere nu ii ofera vreo sansa sa inteleaga cu adevarat ce se intampla.

Teama de a te arata vulnerabil in fata altora vine din frica de a fi ranit, de a fi cu “garda jos”. In spatele zidurilor groase, camerele sufletului tau sunt pline de slabiciuni dar in afara lor poti avea orice rol doresti, chiar si de “Superman”.

De aici si conflictul intre rolul extern pe care ti l-ai asumat ca individ (mai ales ca barbat cand exista si o presiune sociala inca din copilarie de genul “baietii mari nu plang”) si temerile tale interioare.

Te- ai arata vulnerabil dar ti-ai trada rolul exterior. Ti-ai asuma din nou rolul exterior dar te-ai trada in interior.

De aici la alte dileme? Doar un pas. Ea crede ca nu o intelege, el nu constientizeaza de ce ea insista.

Insista pentru ca-i pasa, pentru ca problemele unuia sunt problemele amandurora, pentru ca situatia dificila a unuia il impacteaza si pe celalalt, ca un bumerang scapat de sub control. E mai usor sa-si uneasca fortele in cautarea unei solutii decat discutarea cauzelor si detaliilor initiale.

Interesant e ca la sfarsitul zilei, cand deja ati ajuns la un numitor comun, totul a meritat (ai fi ales calea mai simpla, stiu, dar macar acum ai din nou ocazia de a mai ramane optimista pentru inca o noapte).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s