Basm versus relatie.

Nu mai cred in Feti Frumosi, in povestile de dragoste pe care le citeam in copilarie: de la Alba Ca Zapada la Frumoasa si Bestia.

As mai fi vrut sa cred in ele (serios!), sa-mi imaginez ca lucrurile dificile sunt inainte de a-l cunoaste pe El si totul se termina cu reconfirmarea iubirii lor.

Povestile se termina exact in punctul culminat: “S-au sarutat si au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Dar nimeni nu precizeaza ca de abia acum va incepe greul. Cuvinte spuse la suparare, nopti nedormite, neliniste, cautand modalitati de reparare a situatiilor, compromis.

Basmele sunt povesti de adormit copiii. Relatiile sunt un job full-time in care trebuie sa investesti timp, sentimente, rabdare, sa faci compromisuri, sa-i treci cu vederea defectele, sa incerci sa nu-l schimbi, ci sa-l accepti asa cum e el (ceea ce, sa fim seriosi, e uneori dificil :)))

Nu e usor. Dar e frumos. Perfectiunea nu exista. Uita-te la tine ca om! Numara-ti defectele! Nu esti perfecta si nici el nu e.

La finalul zilei se rezuma la:”iti mai pasa de relatia ta?” “iti mai pasa de omul de langa tine?”. Daca raspunsul este “da” gaseste o varianta de comunicare (aici nu garantez ca va fi usor) in care orgoliile fiecaruia sa fie diminuate, in care sa poti rationa cu omul si nu neaparat cu senzatiile lui din acel moment (care de cele mai multe ori vor fi mixte).

Nimic nu e imposibil. Nici macar un basm.

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Basm versus relatie.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s