Think smart.

Imi e teama de oamenii toxici, vesnicii nemultumiti, cei care arunca cu furie in jurul lor precum un vulcan. Sa raneasca pe ceilalti pentru ca ei sunt nemultumiti de ei.

Persoanele permanent nemultumite (de vreme, loc de munca, familie, etc) au un efect bizar dla moment dat: devii imun la otrava lor! [ca un barbat care asculta zilnic nemultumirile sotiei pana cand deja nu o mai aude: zgomot de fundal :))] Imunizarea vine dintr un soi de nepasare interesanta in care creierul tau realizeaza ca orice ai face, tot nu va fi ok in ochii celuilalt (daca ai pus ceva pe masa, de ce ai facut, daca nu ai facut o, de ce nu ai facut o, etc)

Ne plac criticile din care putem invata, viata e un proces continuu de invatare si daca toti ceilalti nu ne ar fi aratat unde am gresit pentru a ne imbunatati singuri conditia prin munca noastra, poate am fi ramas tot la primul job de acum cativa ani.

Psihologic vorbind, lucrurile au sens: ma simt nemultumit, imi revars nervii pe tine. Imi pasa ce simti? Nu. Ma simt mai bine? Posibil. Pentru cat timp? Pentru foarte putin 🙂 Pentru ca ceea ce se exteriorizeaza este doar varful icebergului, in interior este un vulcan clocotind care asteapta sa explodeze. Cand, cum? We’ll see.

Contraofensiva?

Respira. Adanc. Respira. Adanc.

Repeta. Repeta. Repeta

Daca te enervezi nu vei obtine altceva decat inca o reactie, si inca una, pana cand acea nemultumire se va transforma intr o cearta.

Din pacate, nu ai cum sa ocolesti acesti oameni. Cel mai des, ei nu sunt mereu asa( nu vorbim de cei patalogici). Cel mai trist? Poate asa ai fost si tu fara sa ti dai seama acum o saptamana sau chiar ieri? Cand erai suparat ca te ai certat cu seful si ai tipat la o colega pentru o simpla intrebare?

Poate…e usor sa judeci…mai ales dupa coperti. Pune in balanta mereu omul ca intreg, momente vor fi multe.

Think twice. Think smart.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s