Postez? Deci exist! (Like we can’t have a real life without that, ha ha)

Stii momentul acela in care vezi oameni care pur si simplu au uitat sa si traiasca viata in mod real, traind-o in schimb pe Facebook sau pe alta retea sociala la modul acela urat in care posteaza prea mult si tu te gandesti ca, da, omul chiar are o super viata (desi si asta e relativ si o stim cu totii :))) dar te pui in locul lui si iti dai seama ca in acel moment tu (poate) nu ai filma sau ai poza pentru simplu motiv ca ai fi prea preocupat sa fii incantat de moment? Se pare ca totul se reduce la sunt “interesant” pentru ca FAC asta sau cealalta, nu conteaza daca ma bucur sau nu de ea, vreau sa va arat VOUA ca eu am aceasta experienta.

Si aici incepem sa vorbim despre asa numitul prestigiu social. Daca Descartes a spus ca eu gandesc, deci exist, eu as merge mai departe cu rationamentul lui: postez, deci exist! “Uitati va la mine, sunt aici! Nu ma uitati!”

De ce avem nevoie de recunostere sociala? Ei bine, pentru ca noi, oamenii, suntem animale sociale, vrem sa ne simtim apreciate (chiar daca acea apreciere, da, inseamna un amarat de like), dorite, iubite (indiferent de sex).

Este in natura noastra sa cautam aprecierea celorlalti. Cel care spune ca nu vrea aprecierea seamanului sau, minte. Nu vrem sa traim singuri. Cei care afirma ca sunt fericiti singuri sunt cei care au fost fortati de imprejurari sa invete sa stea singuri. Oamenii sunt facuti sa interactioneze, sa comunice, sa se iubeasca.

Problema nostra in acest moment e ca deja comuncarea face-to-face e lasata pe planul 2. Avem retele sociale, internet (nu mai spun de telefon) de care ne putem folosi.

Si totusi, e mai misto sa bei un pahar de vin la o terasa pe timpul verii cu niste prieteni decat sa stai singur in fata unui laptop , nu? 🙂

Cheers to that!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s